Prisijungti

Žaliųjų daržovių nauda

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė
Sausis 1, 1970 skaityti 3 min.
Mityba

🥦 Kodėl žaliosios daržovės yra tokios naudingos ir kaip jų įtraukti į savo kasdienę mitybą?

 

Ar žinojote, kad pagal statistikos duomenis, tik 20% žmonių per dieną suvartoja reikiamą daržovių kiekį? Yra atlikta nemažai tyrimų būtent apie žaliųjų daržovių poveikį. Vienas įdomesnių – veiksmingas svorio metimas tiesiogiai gali būti įtakojamas didinant žalių lapinių daržovių kiekį racione.

Žaliose lapinėse daržovėse yra junginių, tokių kaip tilakoidai, kurie sukelia sotumo signalus. O taip pat suvalgant tik vieną puodelį žalių lapinių daržovių gali sustiprėti ir raumenų funkcija.

Be abejo yra ir dar daugiau privalumų:

🟢 VITAMINAI IR MINERALAI: žaliosios daržovės, tokių kaip špinatai, brokoliai, šparagai ir salotos, yra turtingos įvairiais vitaminais, įskaitant vitaminą C, vitaminą K, folio rūgštį ir daugelį B grupės vitaminų. Jie prisideda prie imuninės sistemos stiprinimo ir ląstelių atsinaujinimo.

🟢 ANTIOKSIDANTAI: žaliosiosiose daržovėse yra daug antioksidantų, tokių kaip beta-karotinas, luteinas ir zeaksantinas. Jie padeda apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų, kurie gali sukelti ląstelių pažeidimus ir ligas, tokias kaip vėžys.

🟢 SKAIDULOS IR LĄSTELIENA: skaidulos žaliose daržovėse padeda palaikyti sveiką virškinimą ir žarnyno veiklą. Jos taip pat mažina alkio jausmą ir padeda valgyti mažiau kaloringų maisto produktų.

🟢 CHLOROFILAS: natūralus žaliuose augaluose esantis junginys, suteikiantis jiems šią spalvą. Jis padeda įsisavinti saulės energiją, kai vyksta fotosintezės procesas. Jis detoksikuoja ir stiprina organizmą.

🟢 MAŽAI KALORIJ: akivaizdus privalumas, ar ne? 😉

🟢 GERINA ŠIRDIES IR KRAUJAGYSLIŲ VEIKLĄ: taip pat mažina kraujospūdį ir cholesterolio kiekį.

🟢 REGULIUOJA CUKRAUS KIEKĮ ORGANIZME: bei suteikia pastovios energijos.

Kaip įtraukti daugiau žaliųjų daržovių į savo mitybą?

👉 Pridėkite šviežių žaliųjų daržovių prie savo kasdienių patiekalų, pavyzdžiui, salotų, omletų, sumuštinių ar makaronų.
👉 Kuo mažiau jas apdorokite, ruoškite troškintas ar garintas, kad išsaugotumėte jų maistines savybes. Arba, žinoma, tiesiog vartokite šviežias.
👉 Gaminkite sriubas kaip pavyzdžiui špinatų, brokolių, rugštynių ar žirnelių.
👉 Darykite žaliuosius kokteilius, dėdami į juos kuo daugiau žalėsių.

Žaliųjų daržovių nauda yra begalinė. Todėl svarbu įtraukti jas į savo kasdieninę mitybą ir mėgautis vis gerėjančia savijauta. Taip užsitikrinate, kad jūsų organizmas gauna visas reikalingas maistines medžiagas natūraliu būdu.

Daugiau receptų ir pasiūlymų FitMe platformoje!

Išbandyti FitMe   ⬅️

100% pinigų grąžinimo garantija!

📩 užsiprenumeravus naujienlaiškį, liekninančius ir skanius receptus gausite tiesiai į pašto dėžutę!

Gaminkite ir žymėkite mus: #FITMEreceptas #FITMElietuva #pokyciuprograma @fitme_lt_official

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė

Jūsų nuomonė ir idėjos man yra svarbios! Todėl visada labai laukiu jūsų žinučių. Galbūt norite paklausti apie mitybą arba mūsų ruošiamas programas?

Užduoti klausimą
LABAS!
Išsirinkite programos planą

Individualūs mitybos planai - specialistų sukurta programa ilgalaikiams pokyčiams

Išsirinkite programą