Prisijungti

Kepta avižinė košė

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė
19 liepos, 2024 skaityti 1 min.
Receptai

Kai visos košės nusibosta ir nebežinai kaip jas dar skaniau paruošti ir nustebinti net ir mažuosius valgytojus – į pagalbą ateina kepta košė! 

 

O, jeigu dar pagardinta sezoninėmis uogomis, tai puikus vitaminų, skaidulų ir antioksidantų šaltinis! 

 

⏰ 1 porcija/ 30 min.

INGREDIENTAI

 

1 kiaušinio

50 g avižų dribsnių 

2 v.š. varškės 

1 a.š. kepimo miltelių 

1 a.š. medaus 

1 v.š. graikiško jogurto 

Šiek tiek citrinos sulčių 

Dvi saujos mėgstamų uogų 

avizine kose

GAMINIMAS

 

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. 

2. Avižas, varškė, kiaušinį, kepimo miltelius, medų, citrinos sultis ir saują uogų sumaišyti iki vientisos masės (arba galima blenderiuoti, jeigu norisi švelnesnės tekstūros).

2. Kepkite orkaitėje ar karšto oro gruzdintuvėje apie 20-25 minutes, kol paruduos (jeigu blenderiuojate, gali būti, kad kepti reikės trumpiau – prižiūrėkite) 

3. Pravėsus pagardinkite graikišku jogurtu ir likusiomis uogomis.

Skanaus ir gero poilsio linki Fitme dietistė, gyvensenos medicinos specialistė Viktorija Uzielė ✨



⏰ Užsiprenumeravus naujienlaiškį, kiekvieną penktadienį receptus gausite tiesiai į savo pašto dėžutę! 


UŽSIPRENUMERUOTI NAUJIENLAIŠKĮ


Daugiau skanių, greitų ir sveikų receptų rasite FitMe mitybos planuose! 

UŽSISAKYTI PLANĄ

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė

Jūsų nuomonė ir idėjos man yra svarbios! Todėl visada labai laukiu jūsų žinučių. Galbūt norite paklausti apie mitybą arba mūsų ruošiamas programas?

Užduoti klausimą
LABAS!