Batatai įdaryti mocarela
Žinot tą jausmą, kai nežinai ko nori, bet žūt būt nori? Tai va, kai man taip atsitinka, gaminu šiuos įdarytus batatus!
Saldu, sūru, kremiška, bet ir šiek tiek trašku… mmm 🤤 ir dar sveikatai palanku.
Batatuose yra daugiau nei 100% rekomenduojamas vitamino A normos, daugybė vitamino C, o žievelėje – kvercetino ir kalio!
Būtent todėl šiame recepte batatus ir gaminame su žievele!
⏰ 1 porcija / 30 min.
INGREDIENTAI
1 vidutinis batatas
1/2 (90 g) skardinės tuno (geriau savo sultyse)
1/3 (40 g) mocarelos sūrio
saujelės špinatų
alyvuogių aliejus
patinkantys prieskoniai
GAMINIMAS
1. Įkaitinkite orkaitėje apie 190’C.
2. Batatą gerai nuplaukite, perpjaukite pusiau, subadykite šakute.
3. Sudėkite į kepimo skardą, pašlakstykite aliejumi ir pagardinkite prieskoniais. Kepkite apie 20 min.
4. Kol batatas kepa, pasiruoškite tuną: susmulkinkte šakute, sumaišykite su pjaustytu sūriu ir smulkiai supjaustytais špinatais.
5. Iškepus išimkite batato vidurius ir sumaišykite su tunu.
6. Įdarykite batato žievelė ir kepkite dar apie 6-7 min., kol išsilydys sūris!
Pažadu, kad nenusivilsit išbandę! Išduosiu paslaptį – tokį receptą galite patiekti ir ant šventinio stalo ir nustebinti artimuosius!
– Dietistė Viktorija iš FitMe ✨
Gaminkite ir žymėkite mus: #FITMEreceptas #FITMElietuva #pokyciuprograma @fitme_lt_official
Modesta Žukauskaitė
FitMe projekto autorė
Jūsų nuomonė ir idėjos man yra svarbios! Todėl visada labai laukiu jūsų žinučių. Galbūt norite paklausti apie mitybą arba mūsų ruošiamas programas?
Užduoti klausimą