Prisijungti

Apie dietistę Viktorija Uzielė

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė
Sausis 1, 1970 skaityti 10 min.
Specialistai

Sveiki, esu Viktorija Uzielė, dietisto specialybę įgijau Klaipėdos kolegijoje, tobulinau Klaipėdos universitete, apie valgymo psichologiją žinias gilinau COE association. Taip pat esu be penkių minučių gyvensenos medicinos specialistė. LSMU universitete šiuo metu ginuosi Magistro darbą.

Dar vedu paskaitas visuomenės sveikatos biurui, funkciniam judėjimo centrui ir kitiems privatiems užsakovams.

Žinau, kad žmonėms dabar labai svarbu kas juos konsultuoja, nes pseudo-specialistams patikėti savo sveikatą nesinori.

Sveika mityba, sveikas gyvenimo būdas, meilė sveikam maistui su manimi gyvena turbūt nuo paauglystės, tačiau tai darbu paverčiau maždaug prieš 4 metus!

Kasdien konsultuoju žmones, šeimas, mamas sveikos mitybos, lieknėjimo, sveikatos problemų, sprendimu per maistą klausimu. Treti metai, kaip vedu paskaitas privačioms įmonėms, visuomenės sveikatos biurams, stovykloms, moterų susibūrimams. Išduosiu paslaptį, kalbėjimas prieš auditoriją didžiausia mano baimė ir kartu didžiausia meilė!
Nors, kaip minėjau, sveika mityba mano gyvenime atsirado senai, tačiau puikiai žinau, kaip lengva yra paslysti, pamesti motyvaciją, nueiti į kraštutinumus (mano didžiausias kraštutinumas buvo nemažai metų valgymo sutrikimų duobėje).

Todėl P A G R I N D I N Ė mano misija – kad žmonės nustotų laikytis dietų, atrastų sveiką BET labai skanų maistų ir rūpintųsi savo SVEIKATA!

Šiuo požiūriu ir tikslu FITME – pokyčių programa mane ir sužavėjo. Jos nešama žinutė be klausimų “priviliojo” mane būti šios didelės ir šaunios komandos dalimi!

Kodėl prisijungiau?

Dėl vizijos padėti kuo daugiau žmonių. Man patiko, kad Fitme akcentuojamas ne tik plikas mitybos planas, bet ir specialistų priežiūra bei rimtas požiūris į žmogaus sveikatą.

Čia esu ATSAKINGA už individualių mitybos planų sudarymą, jūsų sveikos mitybos žinias, sveikos mitybos mazgų išpainiojimą, komentarų ir klausimų atsakymą. Taip pat daug energijos įdedu mūsų bendruomenės palaikymui ir motyvavimui Telegrame, kur dalinamės savo pasiekimais ir receptais.

Mano pačios I S T O R I J A gana ilga. Visada sakydavau, kad noriu dirbti kažką kad reikėtų rengtis baltą chalatą, svajojau dirbti ligoninėje. Iš pradžių netgi mokiausi tapti higienos kosmetike. Tačiau pati nepastebėjusi kaip priaugau nemažai svorio ir paradoksas, bet dėl to mano gyvenimas pasuko visai kita kryptimi.

Žinoma bandžiau tą svorį mest susigalvojusi savo pačios dietą, neturėdama jokių žinių. Galų gale prisidirbau tiek, kad valgydavau vos po vieną greipfrutą per dieną. Rezultatą pasiekiau, bet su liūdnomis pasekmėmis. Numečiau tiek svorio, kad ėmiau sverti 47 kg. Prireikė ir specialistų, ir savo pačios didelės pagalbos, kad susiprasti, kas su manim vyksta. Tikrai nejuokaudama sakau, kad atrodžiau kaip lavonas. Neturėjau nei jėgų, nei noro niekam kitam gyvenime.

Tuo metu nusprendžiau stoti į dietetiką, kad daugiau sužinoti apie mityba, bet net ir turėdama be galo daug informacijos, vis tiek sugebėjau dar labiau save pakankinti. Bestudijuodama susitvarkiau mitybą, tačiau susirgau ortoreksija! Sėdedavau sporto salėje apsikabinusi salotų bliūdą, kad tik niekur nereikėtų eiti, nieko valgyti ir su niekuo bendrauti. Tai buvo vienas siaubingiausių mano gyvenimo etapų.

Ir ką jūs manote? Per stresą ir nervus vėl priaugau visus numestus kilogramus atgal. Gyvenau su tuo svoriu gana ilgai. Pradėjo silpti organizmas. Gaudavau velnių nuo gydytojos. Na ir tada tiesiog susipratau, kad laikas iš pagrindų tvarkytis savo mitybą. Ėmiau gilintis, dar daugiau mokytis, perėjau nežinau kiek kursu ir paskaitų. Siekiau suprasti, kas yra mityba? Kam? Kodėl? Su kuo ir dėl ko? Mokiausi apie valgymo sutrikimus ir savi-pagalbą.

Dabar jau apie 5 metus esu visiškame BALANSE, patenkinta savo svoriu bei savijauta.

Mano didžiausia vertybė vienareikšmiškai yra sveikata: mano pačios, šeimos ir aplinkos… Tiek fizinė, tiek emocinė. Esu griežtai prieš dietas, ribojimą ir savęs žalojimą.

Mielai išgirsčiau jūsų istorijas. Kartu galėsime ir etiketes nagrinėti, ir nesėkmes analizuoti ir sėkmėmis pasidžiaugti. Arba tiesiog padiskutuoti įvairiais mitybos ir sveikatingumo klausimais!

Junkitės prie FitMe bendruomenės ir sveikatingumo keliu eikime kartu! 

– Viktorija U.

Kontaktai: @viki.heal | [email protected]

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė

Jūsų nuomonė ir idėjos man yra svarbios! Todėl visada labai laukiu jūsų žinučių. Galbūt norite paklausti apie mitybą arba mūsų ruošiamas programas?

Užduoti klausimą
LABAS!
Išsirinkite programos planą

Individualūs mitybos planai - specialistų sukurta programa ilgalaikiams pokyčiams

Išsirinkite programą