Prisijungti

Endikrinologė Ieva Auglytė

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė
Sausis 1, 1970 Skaityti 5 min.
Specialistai

Esu Ieva Auglytė, endikrinologė, medicinos gydytoja. Turiu 11 metų mokslo ir darbo patirtį. Baigiau LSMU – Lietuvos sveikatos mokslų universitetą, o šiuo metu gyvenu Vilniuje ir konsultuoju Vilniaus Affidea klinika ir Endemik klinikose. Labai mėgsta atsakinėti į įvairius klausimus, netgi vedu viešojo kalbėjimo kursus, dalyvauju podcastuose, vedu paskaitas.Todėl su dideliu džiaugsmu dalinuosi savo patirtimi. Taip pat labai mėgstu bėgioti, maudytis eketėse, nevartoju alkoholio, vengiu pridėtinių cukrų ir kiek galiu stengiuosi kuo sveikiau gyventi.

Prie Fitme prisijungiau todėl, kad man labai patiko šios programos idėja. Čia yra ne tik dietistai, kvalifikuoti specialistai, sportininkai, bet taip pat ir patyrę savo sričių gydytojai.

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose matau labai daug mitybos specialistų, dietos planų ir neaiškaus plauko konsultantų. Pati nuolat sulaukiu pacienčių, turinčių viršvorį, atsinešančių mitybos planą, kuriame yra vos 1200 kalorijų ir gyvenančių vos ne pusbadžiu. Tame plane būna nepasverta, kad žmogui tai yra beprotiškai mažai, kenkia jo sveikatai, neįvertintos gretutinės ligos ir kiti faktoriai.

Tikiu, kad į žmogų reikia žiūrėti visapusiškai.

Susibūrę į Fitme komandą, galime padaryti tai iš įvairių perspektyvų, tiek iš mitybos, tiek iš fizinio aktyvumo, tiek iš gyvenimo būdo įvertinimo, tiek iš sveikatos pusės. Žiūrime daug giliau į problemų šaknis, o jas išrovus, pasikeičia ir visa kita. Netaikome požiūrio: ‘Jeigu sveri 120 kg ir valgysi 1200 kalorijų, statistiškai ir matematiškai numesi svorio’. Viskas juk yra kur kas giliau. Tai ir gyvenimo būdas, ir gretutinės ligos, ir socialinė įtaka, ir susiformavę įpročiai ir galiausiai tie patys pinigai. Ar žmogus galutiniame rezultate gebės įpirkti tam tikrus produktus iš kurių sudaromas mitybos planas? Ar jis apskritai juos mėgsta ir bus motyvuotas gaminti?

Pas mus yra galimybė pasikonsultuoti su gydytojais, kurie įvertina esamus tyrimus, ligas, naudojamus vaistus bei problemas, kad būtų sudaromas kuo geresnis individualus planas, pritaikytas konkrečiam žmogui.

Fitme – tai bendruomenė, kur yra palaikymas. Jei neturi galimybės susisiekti su savo specialistu, gali paklausti kito žmogaus, esančio toje bendruomenėje, dalintis patirtimi, diskutuoti. Tiesiausias ir greičiausias kelias į sveiką, gerą ir gražų gyvenimą yra kylančių problemų ir klausimų sprendimas kartu.

Mano mėgstamiausias sveikatos palyginimas yra su keturių kojų stalu. Jis ant dviejų, ant trijų ar ant vienos niekada nestovės. Todėl pirmas dalykas – mityba, antras – kasdienis fizinis aktyvumas, trečias – kokybiškas miegas, ketvirtas – emocinė gerovė ir streso valdymas. Pašlijus pusiausvyrai, pradės šlubuoti visa hormoninė sistema, o tai gali virsti prasta savijauta, liga arba antsvoriu.

Galime valgyti tobulai, sportuoti, išsimiegoti, bet jei nuolat esame streso būsenoje, iš to nebus nieko gero. Yra atlikta labai daug mokslinių tyrimų, rodančių, kokia svarbi yra mus supanti aplinka ir mūsų emocijos. Pati esu išgyvenusi įvairių iššūkių, bei gyvenimo sunkumų, todėl manau, kad būtent dėl to galiu dar geriau padėti į mane besikreipiantiems žmonėms, juos suprasti ir užjausti.

Fitme man labai patinka tuo, kad čia yra visapusė pagalba, į žmogų žiūrime holistiškai, ne tik kaip į fizinį kūną, bet kaip į visumą, apimančią daug jo gyvenimą veikiančių dalių. Tai ne sprintas, bet pozityvių, ilgalaikių pokyčių programa.

Taip pat aš kaip gydytoja, esu suinteresuota, kad žmonės sirgtų mažiau, ir kreiptųsi rečiau. Noriu kuo labiau užkirsti kelią atsirandančioms sveikatos problemomos, o ne gydyti simptomus.

Man galite užduoti klausimą čia >>

Skaitykite mano straipsnį apie hormoninę sveikatą čia >>

Modesta Žukauskaitė

FitMe projekto autorė

Jūsų nuomonė ir idėjos man yra svarbios! Todėl visada labai laukiu jūsų žinučių. Galbūt norite paklausti apie mitybą arba mūsų ruošiamas programas?

Užduoti klausimą
LABAS!
Išsirinkite programos planą

Individualūs mitybos planai - specialistų sukurta programa ilgalaikiams pokyčiams

Išsirinkite programą