Lašiša su grybų padažu
Sveika mityba neturi būti nei brangi nei reikalaujanti daug laiko ir pastangų!
Šis receptas užtruks tik 15 minučių ir puikiai tiks tiek iš anksto paruoštai pietų dėžutei, tiek skaniai vakarienei.
Labai dažna klaida, kad į savo racioną įtraukiame nepakankamai šviežios žuvies. Palyginus su mėsos vartojimu, jos valgome kokius tris kartus mažiau. Na, o šaltuoju metu žuvies ypatingai reikia. Pirmiausia dėl vitamino D, kurio natūraliai gauname mažiau iš saulės, juk mažiau būname lauke. Bei žinoma dėl Omega – 3, jis reikalingas optimaliai širdies, smegenų ir nervų sistemos veiklai.
15 MIN. 1 POR.
INGREDIENTAI:
120 g lašišos filė / kitos žuvies
4 pievagrybių / kitų grybų
2 v.š. šaldytų žirnelių
2 v.š. kokosų kremo
½ mažo svogūno
1 v.š. sojos padažo
1 a.š. garstyčių
1 v.š. citrinos sulčių
saujos špinatų
prieskonių pagal skonį
GAMINIMAS:
1. Ant lašišos užpilkite citrinos sulčių, užtepkite garstyčių padažu ir berkite prieskonių. Kelias minutes pamarinuokite.
2.Supjaustykite pievagrybius ir svogūną.
3. Į kaitriai įkaitintą keptuvę pilkite aliejaus ir dėkite lašišą ir pievagrybius su svogūnais.
4. Lašišą kepkite vartydami kol apskrus (apie 9 minutes).
5. Prieš baigiant kepti lašišą į keptuvę sudėkite špinatų lapus ir žirnelius, kepinkite iki kol jie suminkštės.
6. Pilkite kokosų kremą ir sojos padažą. Troškinkite, kol šiek tiek sutirštės.
Ar sudomino šis receptas? Išbandysite?
Dalinkitės ir žymėkite mus: #Fitmereceptas #FitMeLietuva #pokyciuprograma @fitme_lt_official
Modesta Žukauskaitė
FitMe projekto autorė
Jūsų nuomonė ir idėjos man yra svarbios! Todėl visada labai laukiu jūsų žinučių. Galbūt norite paklausti apie mitybą arba mūsų ruošiamas programas?
Užduoti klausimą